EHBO-herhaling Training (Groningen) 2022

Datum

10 mei 2022

Tijd

Van 18.00 – 22.00 uur

Locatie

Groningen

Dagdeel

Avond

Kosten

€99

Uitvoerende organisatie

SportstudiesPro

Voor wie geschikt

Iedereen die de basis-EHBO training heeft afgerond en deze graag up-to-date houdt en de geldigheid van het MFA-pasje wil behouden.

Voorbereiding gevraagd

Onbekend

Soort activiteit

Scholing/Opleiding

Contactgegevens

Webadres

Hoe meer mensen met kennis van eerste hulp en reanimatie, hoe groter de kans dat een persoon in nood snel en doeltreffend kan worden geholpen. Hiermee wordt de veiligheid in het algemeen vergroot. Op werk, tijdens sporten, thuis maar ook op straat. Uiteraard kun je bij HanzePro Sportstudies terecht om verschillende eerst hulpvaardigheden te leren en te onderhouden, zodat je goed voorbereid op pad kan. Wij bieden de basis Medic first Aid en de jaarlijkse herhaling training aan en maken gebruik van gecertificeerde trainers. Medic First Aid is één van de bekendste EHBO-opleiders en certificeerder ter wereld.

Deze herhaling training eerste hulp (Basic Life Support) is bedoeld om de kennis en de vaardigheden van EHBO-ers op het juiste niveau en up-to-date te houden. Door jaarlijks deel te nemen aan deze herhaling zorg je ervoor dat je de juiste kennis paraat houdt en geroutineerd en kundig kunt handelen in het geval van benodigde eerste hulp.

Na het volgen van deze herhaling training EHBO

Heb je als ‘first responder’ je kennis en routines weer op orde om binnen de eerste minuten na een ongeval snel en effectief op te kunnen treden en helpen, tot aan het moment waarop de hulpverlening wordt overgenomen door de gewaarschuwde professionele hulpverleningsdiensten.

Uitgebreid

De herhaling eerste hulp (Basic Life Support) wordt aangeboden in een dagdeel en bestaat formeel uit de onderwerpen die te maken hebben met acute eerste hulp ofwel levensbedreigende situaties; eerste hulpzorg; luchtweg; ademhaling; circulatie; levensbedreigende bloedingen en shock.

Je kennis en vaardigheden worden opgefrist op onderwerpen zoals reanimatie+AED, verstikking, bloedingen, etc. Dit zijn verplichte onderwerpen in elke EHBO-herhaling. Sinds afgelopen jaar is nieuw toegevoegd in de basistraining, en de ook de herhaling, de onderwerpen:

-Catastrofale bloedingen (vanaf nu vast onderdeel in de EHBO) “stop de bloedingen”

-ABCD-methode, een terminologie- en methodische vertaalslag van burger-EHBO naar professionele hulp, om samenwerking en daarmee kwalitatieve hulp te verbeteren.

De herhaling training is ontwikkeld conform de inhoud en eindtermen van de richtlijnen van de NRR en ERC.

Doelgroep: Iedereen die de basis-EHBO training heeft afgerond en deze graag up-to-date houdt en de geldigheid van het MFA-pasje wil behouden.

Instroomniveau: Basis EHBO-training (niet ouder dan een jaar)

 

Cursusdata

9 november 2021, 13.30 – 17.30 uur, Groningen

23 november 2021, 13.30 – 17.30 uur, Heerenveen

5 april 2022, 18.00 – 22.00 uur, Hoogeveen

10 mei 2022, 18.00 – 22.00 uur, Groningen

24 mei 2022, 18.00 – 22.00 uur, Kampen

 

Duur:

De herhaling is 1 dagdeel. De tijden zijn afhankelijke van de gekozen datum en locatie.

Aantal deelnemers: Minimaal 10 personen- maximaal 14 personen

Afronding: Aan het eind van de herhaling wordt de geldigheid van officiële MFA-pasje voor 1 jaar verlengt.

Bijzonderheden

Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Raadpleeg je eigen polis.

Contactpersonen:

Voor praktische vragen kun je terecht bij Ingrid Hoijting LLL-sportstudies@org.hanze.nl

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?

Lees hier meer over financiële regelingen.

Maatwerk

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn er voor de EHBO-training ook mogelijkheden. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met HanzePro Sportstudies; Robert den Dunnen via telefoonnummer 0655714321 of mail: r.j.k.den.dunnen@pl.hanze.nl