Sportbrede masterclass Trainer-Coach

Datum

September tot december 2021

Tijd

Van 19:00 tot 22:00 uur uur

Locatie

Groningen

Dagdeel

Avond

Kosten

€215

Uitvoerende organisatie

Onbekend

Voor wie geschikt

De jonge ambitieuze trainer-coaches van team-balsporten.

Voorbereiding gevraagd

Onbekend

Soort activiteit

Workshop/Cursus

Contactgegevens

Webadres

De masterclass is bedoeld voor ambitieuze trainer-coaches van team-balsporten en wordt jaarlijks geprogrammeerd aan de hand van actuele onderwerpen van dat moment. Inspirerende sprekers leiden je in op het onderwerpen en bespreken ‘best practices’. Met altijd een praktische vertaling naar jouw praktijk; ‘het veld’. Je kunt er direct mee aan de slag!  De sportbrede masterclass komt tot stand door de samenwerking tussen FC Groningen, KNVB en SportstudiesPro Hanze Instituut voor Sportstudies.

Na het volgen van deze masterclass:

Heb je State-of-the-art kennis en vaardigheden die antwoord geven op: Hoe pas ik breed motorisch opleiden toe in mijn eigen training? Wat zijn belangrijke aspecten bij de ontwikkeling van een speelwijze? Waarom is zelfregulatie bij mijn spelers van belang en hoe pas ik dat toe? Hoe periodiseer ik en hoe doe ik dat op de voorgaande thema’s?

Uitgebreid:

De masterclasses bestaan uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, met elk een eigen thema. De theoretische en praktische invulling wordt verzorgd door inspirerende sprekers op evenzo inspirerende locaties.

Thema’s:

  • Masterclass 1: Breed motorisch opleiden; Topsport ZorgCentrum; Groningen
  • Masterclass 2: Speelwijze; Hanze Instituut voor Sportstudies; Groningen
  • Masterclass 3: Zelfregulatie; Velocitas 1897; Groningen
  • Masterclass 4: Periodisering; Stadion Euroborg; Groningen

De workshops worden ook dit jaar weer verzorgd door een gevarieerd team aan sprekers. Elk met een eigen inbreng, expertise, ervaring: Guido van Weeren (fysiek trainer FC. Groningen) | Sierd Wijnalda (eco-coach, ASM-trainer, docent ALO en RTC-trainer/coach hoogspringen) | Alien van der Sluis (bewegingswetenschapper en onderzoeker lectoraat Sportstudies) | Douwe Jan van der Wal (Docent ALO, ASM-trainer, hoofd voetbalzaken ONS Sneek | Joost van Geel (Prestatiemanager KNHB) | Guido van Weeren (fysiek trainer Fc Groningen) | Arjan Pruim (Docent master Talent & Diversiteit, Docent ALO) | Micha Visser (Coach Oranje onder 17, docent Sportkunde).

Doelgroep:

De jonge ambitieuze trainer-coaches van team-balsporten.

Instroomniveau:

Minimaal in het bezit van TC3/UEFA C (KNVB) of een vergelijkbaar opleidingsniveau voor de andere team-balsporten (niveau 3 volgens de kwalificatiestructuur sport).

Cursusdata:

  • Masterclass 1: 27 september ‘21
  • Masterclass 2: 25 oktober ‘21
  • Masterclass 3: 15 november ‘21
  • Masterclass 4: 23 december ‘21

Duur:

4 maandagavonden (19.00 – 22.00 uur)

Prijs:

€ 215,00 per pers.

Locatie:

Wisselend (in Groningen)

Aantal deelnemers:

minimaal 20 – maximaal 25 personen

Afronding:

Als je alle workshops aanwezig bent geweest, ontvang je afhankelijk van het aantal door je bond toegewezen licentiepunten (KNVB verbindt bijv. 7 licentie punten aan deze trainer-coach sportbrede masterclass).

Bijzonderheden:

De uiterste inschrijfdatum is maandag 6 september 2021. Je ontvangt na deze datum bericht over toelating en informatie betreffende de 1ste bijeenkomst.

Contactpersonen:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Hoijting: LLL-sportstudies@org.hanze.nl

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?:

Lees hier meer over financiële regelingen.

Maatwerk:

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn hiervoor mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met SportstudiesPro; Robert den Dunnen via telefoonnummer 0655714321 of mail: r.j.k.den.dunnen@pl.hanze.nl