Opstartcursus OldStars Sport Groningen

het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen organiseren de opstartcursus voor OldStars Sport. Deze opstartcursus is geschikt voor een ieder die belangstelling heeft om een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. De opstartcursus wordt georganiseerd op: vrijdag 27 augustus, van 9.30-16.00 uur, speciaal voor deelnemers uit de provincie Groningen. De cursus wordt aangeboden door ervaren docenten uit de sportwereld, in samenwerking met het ASM.

Sportbrede masterclass Trainer-Coach

De masterclass is bedoeld voor ambitieuze trainer-coaches van team-balsporten en wordt jaarlijks geprogrammeerd aan de hand van actuele onderwerpen van dat moment. Inspirerende sprekers leiden je in op het onderwerpen en bespreken ‘best practices’. Met altijd een praktische vertaling naar jouw praktijk; ‘het veld’. Je kunt er direct mee aan de slag!

Train de trainer: Beweegkriebels

Beweegkriebels gaat over bewegen met jonge kinderen, over een actieve leefstijl en over het aanbieden van beweegmogelijkheden aan jonge kinderen. Beweegkriebels inspireert, enthousiasmeert en informeert.

Cursus Motorisch Remedial Teaching (MRT) – Alles in Beweging

Motorische Remedial Teaching (MRT) kan worden omschreven als extra zorg voor kinderen die problemen ervaren in speel- en bewegingssituaties. Het verkleinen van deze bewegingsproblemen kan grote invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Cursus Seniorensportleider

Uit onderzoek blijkt dat het aantal 65-plussers de komende jaren fors zal stijgen. Het huidige beleid is gericht op zelfredzaamheid: ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving, laten wonen. Om deze zelfstandigheid te behouden is het essentieel dat ouderen zo gezond en vitaal mogelijk ouder worden. Daarnaast zijn sociale contacten onontbeerlijk voor een goede kwaliteit van leven.

Cursus Motorisch Remedial Teaching (MRT) – SportstudiesPro

Eén op de tien leerlingen op de basisschool heeft moeite met sporten en spelen. Deze kinderen hebben dagelijks last van hun onhandigheid en voelen zich vaak buitengesloten. Dit heeft invloed op ‘een leven lang plezier in bewegen’ en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Om deze kinderen te begeleiden en helpen is specifieke kennis en vaardigheden nodig. De opleiding Motorische Remedial Teaching van SportstudiesPro biedt de mogelijkheid die extra competenties te verwerven.

Van 13 naar 100 Gezonde Buurten met Jantje Beton, JOGG en IVN

Een Gezonde Buurt is een groene plek in een buurt waar natuur, ontmoeten, bewegen en spelen samenkomen. Het is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten, kinderen creatief spelen en jong en oud leert over het belang van gezonde voeding. IVN Natuureducatie, Jantje Beton en JOGG ontwikkelen deze plekken in wijken die deze goed kunnen gebruiken, waar meer sociale cohesie nodig is en waar je mensen wilt uitdagen om te bewegen en wilt laten kennismaken met een gezonde leefstijl.

BIOR fietst en wandelt er op los, doe je mee?

Na een lange werkdag sluit je met deze webinar je dag bewegend af, want hoe kan wandelen en fietsen bijdragen aan meer gezondheid? Daarnaast inspireren en motiveren André, Tjisse en Jolanda jou met verschillende wandel- en fietsprojecten! Benieuwd? Geef je op!

Sport en bewegen in de omgevingsvisie

In dit webinar van een uur nemen we je graag mee welke mogelijkheden de omgevingswet en de daaruit voortkomende omgevingsvisie biedt voor sport en bewegen. Uiteraard geven we ook een aantal praktijkvoorbeelden ter inspiratie.

Online Brede Regeling Combinatiefuncties Groningen

De Vereniging Sport en Gemeenten zal in het voorjaar van 2021 de bijeenkomsten Brede Regeling Combinatiefuncties weer digitaal aanbieden. Dit keer gebeurd dat per provincie, in samenwerking met de provinciale sportorganisaties.